Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ανακαλύψεις

Κάτι συμβαίνει τελευταία. Πολλές ανακαλύψεις γίνονται στη ζώνη +2GMT που θα τις ζήλευε κι ο Κουστώ κι ο Σλήμαν κι ο Κολόμπο. 
Έτρεξαν λέει οι επιστήμονες στα οροπέδια της Ουγκάντας, της Σομαλίας  και της Αιθιοπίας για να μετρήσουν το ρήγμα της Αφρικής που χωρίζεται στα δυο ...τα επόμενα 10 εκατομμύρια χρόνια, αλλά δεν κατέληξαν σε ασφαλή συμπεράσματα καθότι κυνηγήθηκαν από λιοντάρια, κανίβαλους και Σομαλούς πειρατές. 
''Άντε πνιγείτε'' τους είπαν κατά το ρεπορτάζ, εκτιμώντας ότι η περιοχή θα πλημμυρίσει στα 10 εκατομμύρια χρόνια που ...έρχονται σύντομα και επιτέλους τα τρις στη νιοστή τρισέγγονα της Αιθιοπίας θα λύσουν το πρόβλημα πόσιμου νερού. That is επιστήμη!

Νοτιότερα λέει κατά το Γιοχάνεσμπουργκ, βρήκαν μια υπεραρχαία πόλη από ...μαόνι και μπαμπού ηλικίας 250 χιλιάδων ετών που εκτιμάται ότι είχε 500 χιλιάδες κατοίκους, αλλά άγνωστο αριθμό αντιλόπης και μαμούθ. Εκτιμούν ότι όλοι οι κάτοικοι αλυσοδεμένοι δούλευαν σε ορυχεία χρυσού ο οποίος διοχετεύονταν ...έξω απ’ τον πλανήτη με διαστημοτρένα της εποχής, που μπορεί να έκαιγαν και κάρβουνο εξ’ ου και μαύρισε το dna στο Άφρικα, όπως και το μάτι του αναγνώστη.
Ανακαλύψεις λέμε!

Αλλά τι να μας πουν κι αυτοί! Εμείς εδώ στο ellada κάνουμε μεγαλύτερες ανακαλύψεις που καταρρίπτουν την ιστορία, την ακρόπολη, πέντε πλατάνια και δυό ντουρκικά F-16.
Από την Αμφίπολη μέχρι τα Αντικύθηρα γίνεται πανικός με γκασμάδες, πτυοσκάπανα, φρεζάκια, είδη κήπου και γαλότσα survival.
Κι εκεί που περιμέναμε να δούμε με αγωνία το επόμενο άγαλμα στην Αμφίπολη που θα έδειχνε τον μεγάλο αρχαίο, τον μεγιστοτεράστιο, ο οποίος θα κρατούσε στο ένα χέρι την ασπίδα και στο άλλο τη σούβλα για τ’ αρνί, ξαφνικά λέει βρήκαν σημαντικότερα πράγματα στ’ Αντικύθηρα και κάλεσαν βατραχάνθρωπους ν’ ανακατέψουν τη λάσπη στο βυθό για να βρουν το δεύτερο κομμάτι του μηχανισμού που θα μας δείχνει τους πλανήτες. Λέγεται πως ο νέος υπερυπολογιστής αυτός θα είναι εφταπήρυνος και μπροστά του η apple θα μείνει με το μήλο στο χέρι. That is Ellada.

Όχι που νομίζατε πως θ’ ασχολούμαστε με την κρίση, τα μνημόνια και την τρομοκρατία του μανάβη της γειτονιάς που κατείχε γιάφκα με χελωνονιτζάκια. Είμαστε λαός που ανακάμπτει με πυραυλικές ταχύτητες κι ατομικές βόμβες τοματοπολτού.
Τι χρειαζόμαστε νομίζετε? Το πολύ κανά απαραίτητο είδος οικιακής χρήσης όπως το σαμπουάν κατά της πιτυρίδας και λίγο πιο γκρίζο το εμπόριο. Αρωματικών, οπωροκηπευτικών, λευκής σάρκας πουλερικών και τα συναφή. Με το πετρέλαιο τα βολεύουμε καθότι έχουμε και δικό μας, αλλά δεν το βγάζουμε χωρίς δημόσια υπηρεσία καθαρισμού Super Klinex Public Corp. για να μη λεκιάζονται οι παραλίες και γίνει της κόλασης.

Το μόνο πρόβλημα στη χώρα είναι πως το εφάπαξ πλέον δε φτάνει για αγορά εξοχικού στις Σεϋχέλλες, αλλά τώρα που σα λαός ανακαλύψαμε το Facebook δε μας συγκινεί τίποτα. Αρκεί να μη μας κάνει λαϊκιστές απ’ τα πολλά like.Ελληνικά γράφεις like ok. Arabika γράφεις πάλι like. Σουαχίλι γράφεις πάλι like. Αν το πάθουμε αυτό και γίνουμε likeιστές πριν να μας κάνει φίρμες καμιά ανακάλυψη, ε τότε θα είμαστε για το σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας και κατευθείαν για ανακύκλωση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου