Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Mafia


''Mafia'' φωνάζουν ακόμη οι Βούλγαροι διαδηλωτές μετά τα εκλογικά αποτελέσματα στη   φτωχότερη χώρα της ΕΕ και το πρωτότυπο σύνθημα μοιάζει κάπως περίεργο.
Στα δικά μας δημοκρατικά τεκταινόμενα, ανακαλύπτοντας τον τροχό μια ακόμη μελέτη εντόπισε λέει, πως η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα γίνεται κυρίως από επαγγελματικές συντεχνίες όπως γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κλπ. 
Σωστά αλλά, όταν παράλληλα διαπιστώνεται πως οι εκπρόσωποι της Βουλής που νομοθετεί είναι κυρίως γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, κλπ τότε το όλο θέμα γίνεται κωμικοτραγικό συνάδοντας με το παραπάνω βουλγαρικό σύνθημα.

Η δυσκολότερη πάντως συντεχνία είναι αυτή των καθηγητών που απειλούν με κινητοποιήσεις επιπέδου 88, γιατί κλήθηκαν να δουλέψουν δυο επιπλέον ώρες τη βδομάδα... Προφανώς οι ''λειτουργοί'' της μάθησης δε θα προλαβαίνουν τα ...φροντιστήρια των οποίων το φαινόμενο έχει μετατρέψει την μεταπολιτευτική εκπαίδευση σε επικερδή επιχείρηση άγνωστης φορολογικής αντιμετώπισης.
Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις, λέει ο σοφός λαός.
Τα αμαρτωλά media της διαπλοκής για να επιτείνουν τη σύγκρουση της εκπαίδευσης με την κυβέρνηση, κυκλοφορούν ευρέως και μια δήθεν επιστολή ενός 16χρονου από τη Δραπετσώνα, ο οποίος ξαφνικά αποφάσισε να γράψει για να στηρίξει τον αγώνα των καθηγητών λες κι άλλα προβλήματα παιδείας και επιβίωσης και σε άλλο πολιτικό timing  δεν είχε το παληκάρι…

Βέβαια η ελληνική επικαιρότητα άγεται και φέρεται χωρίς να ξεπερνά τα όρια του ευρωμπάσκετ, τα χρέη του Πασόκ και βεβαίως την νιοστή δόση δανεικών από την Τρόικα.
Που μυαλό τώρα για την εκπαίδευση ο δευτεροκυβερνητικός πρόεδρος.
Λέω πρόεδρος με μικρό πι γιατί ο άνθρωπος παρέλαβε υπολείμματα.
Υπολείμματα του κόμματος και υπολείμματα της ''δαπάνης'' που καλά κρατούσε για αδέσμευτες και εθνικά υπερήφανες δεκαετίες, όπου δέκα εκατομμυριάκια ευρώπουλα το χρόνο ξέφευγαν και φορτώνονταν στους επόμενους και φυσικά στο λαό.
Ήρωας ο πρόεδρος. Πρέπει όντως να είσαι εκτοπίσματος Βενιζέλου για τέτοιες αντοχές.
Το ίδιο μοτίβο βέβαια διαχέονταν μέχρι κάτω και στον τελευταίο προεδρίσκο ή διευθυντάκο δημοσίας ολκής παράλληλα με το αμάρτημα της συντεχνιακής φοροδιαφυγής των σταρ και των επωνύμων και των κολαούζων τους.
Μετά κάποιοι ξυπνήσανε και μαζί τους η χώρα που από τότε πασχίζει να κρύψει τη μεταπολιτευτική γύμνια της. 

Και τώρα συναγωνιστές καθηγητάδες και φροντιστηριάρχες και ομοσύντεχνοι?
Τι θα κάνουμε τώρα χωρίς δύο μεγάλα κόμματα σωτήρες για εναλλαγή, αφού κι η συγκυβερνώσα Νέα Δημοκρατία πάλιωσε κι οδεύει προς νεοφιλελεύθερο υπόλειμμα?
Χαλάνε οι συνήθειές μας και θα αποκτήσουμε προβλήματα προσαρμογής.
Βέβαια οι συνήθειες ελληνικότατες, αλλά που θα ξεσπάμε πλέον?

Κοίτα να δεις που από συνήθεια θα ξεσπάμε στην αντιπολίτευση πριν καν κυβερνήσει. 
Κι όταν λέω αντιπολίτευση εννοώ Σύριζα – Ανέλ και Χρυσαυγή.
Κι οι τρεις μαζί γιατί δεν αποκλείεται να συγκυβερνήσουν τώρα που η συγκυβέρνηση είναι της μόδας και παρά τα νάζια, γιατί αλλιώς πως θα συντηρηθεί η πολιτική μας αν-ομαλότητα που τείνει σε ανωμαλία?
Το ομαλό μας χαλάει από τότε που οι σύντεκνοι κατέβηκαν πάνοπλοι στον Ομαλό.
Από τότε και μετά γίναμε μαντινάδα...

Αλλά και πάλι έχουν αλλάξει κι οι αντιπολιτευτικές μας συνήθειες.
Παλιά έλεγες για τις ψήφους και τα έργα του βουλευτή, για την ΕΟΚ και για το ΝΑΤΟ και για το συνδικάτο, ενώ τώρα ψάχνεις να το δεις το θέμα αφού παλεύεις μ’ ένα κομπιουτεράκι στο χέρι να δεις που κάτσανε σήμερα οι φόροι.
Τα περί σταθερού φορολογικού συστήματος είναι το εθνικό ανέκδοτο έστω κι αν παραμένει βασική προϋπόθεση ανάπτυξης.
Γι αυτό από τότε που οι πολίτες υπολόγιζαν τις μετοχές στον πρωϊνό καφέ του πάλαι ποτέ χρηματιστηριακού ναού, η τεχνολογία απάντησε με mobile εξέλιξη γνωρίζοντας πως σήμερα θα τα χρειάζεσαι περισσότερο για να υπολογίζεις τα αφόρητα των φόρων και της φορολαγνείας.
Βέβαια σήμερα είναι η καλύτερη εποχή για αγορά καλών μετοχών, αλλά αυτό είναι άλλο χαρτί και άλλο βαγγέλιο για τραπεζίτες και συναρμόδιους…

Επίσης παίζει εκείνη η μαυραγορίτικη κάστα που μαζεύει και το χρυσό της χώρας στέλνοντάς το μετά μανίας στην Αλεμάνια. Και δόντια χρυσά παίζουν.
Οι λίρες δεν παίζουν γιατί είναι κατανεμημένες από τη δεκαετία του 40-50, ξεπλυμένες δηλαδή δηλωμένες εννοώ και η τιμή τους στο σωρό ανεβοκατεβαίνει έως και εκατό ευρώπουλα για να ελέγχεται η κατοχή και η συγκέντρωση.
Όλα τ’ άλλα χύμα στο χυτήριο που κατακαίει μέχρι και αναμνήσεις κοσμημάτων.
Το νέο Άουσβιτς είναι στον ευρωπαϊκό Νότο με χιλιάδες παραρτήματα.

Τώρα βέβαια παρά τις παραπάνω θεσμικές προσαρμογές και μετά την επιτυχία του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα ‘χουμε, αφού με σολομώντεια οικονομικά της γιαγιάς μας κόψαμε τις δαπάνες και την κατανάλωση εντός των τειχών, θα ‘χουμε σε κανά  χρόνο τη δυνατότητα να βγούμε στις αγορές και να δανειζόμαστε λέει ελεύθερα.
Ο εθνικός αγώνας ευφυίας θα έχει δικαιωθεί!

Αφού βέβαια  μέχρι τώρα έχουμε καταφεσωθεί τρεις φορές περισσότερο για να ξεπληρώνουμε επιτόκια προηγούμενων δανείων.
Το ότι θα συνεχίσουμε να δανειζόμαστε και μάλιστα ''ελεύθερα από τις αγορές'' θεωρείται επιτυχία που ο περήφανος λαός θα βγεί να πανηγυρίσει στο Σύνταγμα... 

Τελικά το Πα-Σόκ έμεινε υπόλειμμα, αλλά η τακτική του αειφόρου δανεισμού σε βάρος της πλέμπας εξακολουθεί να βασιλεύει στη χώρα.
Τόσο που το νέο κυβερνητικό κόμμα πρέπει να λέγεται Σοκ μπας και ξυπνήσουμε ποτέ.  Σοκ και Δέος μας χρειάζεται ως το μόνο ορθολογικό πολιτικό Χρέος.
Χρειάζεται εν καιρώ ένα από-Κομμα που θα λέγεται ΣΟΚ = Σωτήρες Ολικής Καταστροφής.
Επίκαιρο και αρκούντως παράλογο ώστε να φοριέται ασορτί με τις τάσεις της εποχής…
Με σύνθημα : ''ες έδαφος φέρειν παν τι το νεοελληνικόν και από μηδενός αρξάμενοι''.
Αλλιώς δε μαζεύεται το ερείπιο ούτε με δεκαεφτά σοφούς και τετρακόσιους σωτήρες.
Τώρα βέβαια κάνει κόμμα και η κα Γιάννα των Olympic Games. Κεντροαριστεροευρωσκεπτικιστικό.
Είναι να μην επιμένεις στο απόκομμα?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου