Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Σωτήρες καταστροφείς και Ηγέτες


Όταν ο διψασμένος στρατός του Μ. Αλεξάνδρου διέσχιζε την έρημο της Γεδρωσίας, οι στρατιώτες του προσέφεραν λίγο νερό σε ένα κράνος και αυτός ρωτώντας αν είναι αρκετό για να ξεδιψάσουν όλοι, στην αρνητική απάντηση γύρισε προς το στράτευμα και έχυσε το νερό στην άμμο, παραδειγματίζοντας ως Ηγέτης στην κοινή συστράτευση...
Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει τόσο όσο κι η απουσία των ηγετών της ιστορίας.

Una faccia una razza (ένα πρόσωπο μια φυλή) αρεσκόμαστε να λέμε για εμάς και τους Ιταλούς γείτονές μας, αλλά πρόσφτα αποδείχθηκε πως ούτε κι αυτή πλέον η συγγένεια μας ανέχεται.
Στο απόγειο της κρίσης χρέους οι Ιταλοί όρισαν 10 υπουργούς της μεταβατικής κυβέρνησης και μεις 46 υπουργούς, υφυπουργούς και παρατρεχάμενους έλληνες συν δυό τρεις γερμανούς επισκοπούντες.
Ο πρωθυπουργός Μόντι σε ένδειξη ηγετικής συνέπειας παραχώρησε τη μισθοδοσία του στο ιταλικό δημόσιο, η δική μας κυβέρνηση πρώην και νυν μας ''σώζει'' με το αζημίωτο των αμοιβών της και των προνομίων της...
Εκεί τα κόμματα συνηγορούν στη λογική αντιμετώπιση της κατάστασης και στην προσεκτική διάρθρωση των μέτρων λιτότητας, εδώ τα κόμματα φορολογούν οριζοντίως και δανείζονται ανεξέλεγκτα με εχέγγυο την μελλοντική τους παρουσία (?)
Εκεί η ιταλίδα υπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα λιτότητας στους συνταξιούχους κλαίγοντας, εδώ ανακοινώθηκαν με σκηνοθετημένο prestige χολυγουντιανής  υποκρισίας.

Είμαστε τόσο γραικύλοι τελικά? Χάθηκαν στην ιστορία οι έλληνες?
Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα πάνω μας και μεις αίφνης απουσιάζουμε από την Ιστορία της ανθρωπότητας?
Οι φέρελπεις της ανθρώπινης ελευθερίας αφανίστηκαν στο βόθρο του γραικυλισμού?
Αν πράγματι αυτό συμβαίνει και δεν ανατάξει ο ελληνισμός στο ύψος του ιστορικού του πανανθρώπινου καθήκοντος και ευθύνης, τότε η ιστορία θα είναι αδυσώπητη.

Ζούμε σε πλήρη εθνική παράνοια αδυνατώντας να κατανοήσουμε το αυτονόητο.
Δεν πρόκειται να μας σώσουν αυτοί που για μια ολόκληρη γενιά μας κατάστρεψαν.
Δεν πρόκειται να σωθούμε εμείς που για μια ολόκληρη γενιά στερούσαμε και στερούμε πόρους από το ελληνικό κράτος με κάθε μορφή, ανεχόμενοι την άκρατη ιδιωτεία, τον ωχαδερφισμό και τη μετριότητα.

Προσπαθούμε δήθεν να λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα με οικονομικά παιδαριώδη (φόροι- ύφεση- ανεργία- δανεισμός) βαθαίνοντάς το όλο και περισσότερο.
Έσοδα 80 δις ζητάει το 2012 ο κρατικός προϋπολογισμός εκ των οποίων τα 60 οδεύουν σε χρεολύσια και εισπράττουμε 50-60 δις από φόρους χωρίς να υπολογίσουμε την εισπρακτική αδυναμία λόγω ύφεσης.
Μηδέν για Ανάπτυξη, 10-20 δις και τα υπόλοιπα δανεικά για να συντηρηθεί το δημόσιο και η μισή ελλάδα άνεργη χωρίς πρόσβαση σε μετρητά και οι φόροι ζουν και βασιλεύουν και αυξάνονται μέχρι να κόψεις φως και νερό και εντέλει να χάσεις το ακίνητό σου και τη στέγη σου και να καταστείς κουρελής στο δρόμο…
Κι αφού τα δώσεις όλα να σε πετάξουν με κλοτσιές εκτός ''πολιτισμένης'' Ευρώπης.
Αυτή είναι  η πορεία μας. Προδιαγεγραμμένη. Αλλά οι σωτήρες μας επιμένουν πως θα μας σώσουν και μεις ακόμη βαυκαλιζόμαστε στο ψέμα που μας λανσάρουν εκ του ασφαλούς, έστω κι αν δεν κάνουν μια συμβολική κίνηση για να μας δείξουν πως κατανοούν τη πραγματικότητα, την συμμερίζονται και παραδειγματίζουν με δικές τους θυσίες ως ηγέτες.
Γιατί προφανώς άλλο πράγμα είναι οι σωτήρες και άλλο οι Ηγέτες.
Μα θα μου πείτε οι σωτήρες μας δεν το βλέπουν? Φυσικά ναι, αλλά οδεύουν εκ του ασφαλούς, γιατί τα 600-900 δις στην Ελβετία δεν τάχει ο ελληνικός λαός κι ούτε πρόκειται να μάθει τους δικαιούχους του ακόμη κι όταν γίνει κουρελής στο δρόμο του νεοφιλελεύθερου βαρβαρισμού…   
Μόνη λύση είναι η αλλαγή του πολιτικού και του οικονομικού μοντέλου μας, έστω και τώρα. 
Προεδρική Δημοκρατία των αρίστων στην αρετή , τα γράμματα και τις τέχνες και Παρεμβατική Ελεύθερη Οικονομία με σύγχρονο αναπτυξιακό και κοινωνικό προσανατολισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου