Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Όχι στην Αυτοκρατορία του Χρήματος

Κοινή «έκκληση για τη σωτηρία των λαών της Ευρώπης» απευθύνουν προσωπικότητες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, ζητώντας ριζική αλλαγή της πολιτικής που ασκείται προς το συμφέρον των κερδοσκόπων.

Σύμφωνα με το κείμενο, [ ...εξήντα πέντε χρόνια μετά την ήττα του ναζισμού και του φασισμού, οι λαοί της Ευρώπης αντιμετωπίζουν σήμερα μια δραματική απειλή, όχι στρατιωτική αυτή τη φορά, αλλά οικονομική, κοινωνική και πολιτική.
Μια νέα "Αυτοκρατορία του Χρήματος" επιτίθεται εδώ και 18 μήνες, συστηματικά, στη μία ευρωπαϊκή χώρα μετά την άλλη, χωρίς να αντιμετωπίζει ουσιαστική αντίσταση...]

Οπως αναφέρουν, μετά την επίθεση των ‘’αγορών’’ στην Ελλάδα έγιναν επιθέσεις και σε άλλες χώρες, με μία και μοναδική επιδίωξη: [ Την πλήρη κατοχύρωση των αξιώσεων των τραπεζών έναντι των κρατών, την κατεδάφιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, θεμέλιου της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, τη διάλυση των ευρωπαϊκών κρατών και την υποταγή όσων κρατικών δομών απομένουν στη νέα "Διεθνή του Χρήματος"].

Αναφέρουν ότι : [ ...η πολιτική που ασκείται σήμερα στην Ελλάδα και επιχειρείται σταδιακά να γενικευθεί είναι η ίδια που εφαρμόστηκε στη Χιλή του Πινοσέτ, στη Ρωσία του Γιέλτσιν ή στην Αργεντινή και θα έχει τα ίδια αποτελέσματα αν δεν διακοπεί άμεσα...].

Ζητούν δε μεταξύ άλλων, ριζική αναδιάθρωση του δημόσιου χρέους όλης της ευρωζώνης ( και ειδικά σε βάρος των ιδιωτικών τραπεζικών γιγάντων ).

Το κείμενο εκτός από την Ελλάδα, το υπογράφουν επίσης προσωπικότητες της πολιτικής και του πολιτισμού από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου